Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

Woning met Koopcomfort

Wat zijn de mogelijkheden tot het afsluiten van een hypotheek?
Bij Hypotheek24.nl

Start met hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Kan ik een hypotheek afsluiten op een woning met een Koopcomfort regeling?

Het kopen van een huis is best spannend omdat het tot de grootste aankopen van je leven behoort. Met de huizencrisis nog fris in het geheugen zijn veel mensen bang geworden hun woning niet meer kwijt te raken wanneer deze in de verkoop wordt gezet. Gelukkig gaat het momenteel weer stukken beter met de huizenmarkt en worden er steeds meer woningen verkocht.

Hou je toch van zekerheid dan kun je als huizenkoper ervoor kiezen een woning met Koopcomfort te kopen. Daarbij krijg je de zekerheid dat jouw woning binnen drie maanden wordt teruggekocht door de woningcorporatie.

Hoe werkt het?

Je hebt een woning op het oog en koopt deze woning met Koopcomfort via een woningcorporatie. Dat betekent dat je een vaste prijs betaalt waarover je niet kunt onderhandelen. Deze prijs is bepaald door een onafhankelijk taxateur.
Nu ga je op zoek naar een passende hypotheek. Bij Hypotheek24.nl kun je met Koopcomfort een hypotheek afsluiten bij ASR of bij Argenta, bijBouwe, Hypotrust Woonbewust en MUNT Hypotheken, mits het door het NHG wordt goedgekeurd.

Terugkoopgarantie

Met de Koopcomfort regeling heb je geen zorgen over een woning die niet verkocht wordt terwijl je al een nieuw huis gekocht hebt. Met de terugkoopgarantie ben je gegarandeerd binnen drie maanden van je oude huis af.

Risico op winst of verlies

Bij verkoop wordt de woning opnieuw getaxeerd. Als de woningwaarde is gestegen dan is de winst voor jou, maar als de waarde is gedaald komt het verlies voor jouw rekening.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Je bent verplicht een hypotheek met NHG af te sluiten als je kiest voor Koopcomfort. NHG geeft je extra zekerheid waardoor je niet met een restschuld blijft zitten mocht de woning met verlies verkocht worden.
Op een woning met Koopcomfort geldt een zelfbewoningsplicht. De woning niet mag worden onderverhuurd.