Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Promovendus en arts in opleiding

Geen intentieverklaring,
toch een hypotheek!

Vergelijk hypotheekrente
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Ben je een promovendus of arts in opleiding?

Stel je werkt als promovendus of als arts in opleiding tot specialist (AIOS) en je hebt een tijdelijk contract. Je wilt graag een hypotheek afsluiten maar je krijgt helaas geen intentieverklaring van je werkgever. Dan is het toch mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Wij vertellen je hoe dat in zijn werk gaat!

Hoe kan je een hypotheek aanvragen?

Omdat je geen intentieverklaring krijgt, wordt je aanvraag behandeld als flexwerker. Voor een hypotheekaanvraag die wordt behandeld als flexwerker, hebben we deze documenten nodig om het inkomen te kunnen bepalen:

  • Jaaropgaven van de afgelopen 3 jaar:
    • 2020
    • 2019;
    • 2018.

De jaaropgaven van de laatste 3 jaar worden opgevraagd omdat de maximale hypotheek berekend wordt op basis van het gemiddelde inkomen in de afgelopen 3 jaar. Hierbij geld het laatste jaar als maximum. Daarnaast kan je niet meer inkomen meenemen dan je op dit moment verdient volgens je werkgeversverklaring.

Is je inkomen van de afgelopen 3 jaar niet voldoende voor het aankopen van je woning? Dan kunnen we je helaas niet verder helpen. 

Voorbeeld

Bruto jaarsalaris 2020: € 27.500,-
Bruto jaarsalaris 2019: € 26.500,-
Bruto jaarsalaris 2018: € 26.000,-

Het gemiddelde bruto jaarsalaris is in dit geval €26.666. Het bedrag is niet hoger dan het loon in 2020 waardoor het hele bedrag kan worden meegenomen.

Ook als je geen promovendus of AIOS bent, kunnen we een hypotheek aanvragen als je geen intentieverklaring krijgt. In dat geval gelden dezelfde voorwaarden.

Is er een uitzondering mogelijk?

Als je een hypotheek zonder NHG afsluit, is het voor een AIOS vaak wel mogelijk om het huidige inkomen te rekenen. Dit is mogelijk bij een aantal partijen. Vraag na bij Hypotheek24 onder welke condities dit mogelijk is. 

Wat is je maximale hypotheek?

Als je op basis van bovenstaand voorbeeld je gemiddelde bruto jaarsalaris hebt berekend, dan kan je je maximale hypotheek berekenen. Je weet dan meteen hoeveel je kan lenen. Laat de huizenjacht maar beginnen!