Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

VEB-toelage en je hypotheekaanvraag

Als beroepsmilitair ontvang je een VEB toelage. Kan je deze meenemen bij je hypotheekaanvraag?

Hoeveel kan ik lenen
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Vaste vergoeding voor Extra Beslaglegging (VEB)

De VEB-toelage is een afkorting voor Vaste vergoeding voor Extra Beslaglegging. Deze toelage wordt ontvangen door beroepsmilitairen bovenop hun basissalaris omdat ze onregelmatige diensten werken. VEB heeft de volgende kenmerken:

  • Het is structureel;
  • Het is afhankelijk van het basissalaris.

De VEB-toelage is een bepaald percentage van je basissalaris. Voor salarissen tot € 3.000,00 bedraagt het percentage 9,3%. Indien je inkomen hoger wordt, daalt dit percentage. Het minimale percentage is 4,6%. 

Hoe kan de VEB meegenomen worden voor de hypotheekaanvraag?

Als de VEB op de werkgeversverklaring staat, dan wordt de toelage meegenomen voor de hypotheekaanvraag. De VEB moet op de werkgeversverklaring onder inkomen worden ingevuld en er moet voetnoot 3 bij worden gezet. Op die manier weet de geldverstrekker om wat voor bedrag het gaat. Je kan zelf controleren of je werkgever de werkgeversverklaring goed heeft ingevuld, zo voorkom je vertraging!

Kunnen andere toeslagen ook worden meegenomen?

De VEB-toelage is niet de enige toelage die kan worden meegenomen voor de hypotheekaanvraag. We hebben verschillende pagina’s waarop andere toelagen staan beschreven die meegenomen kunnen worden. Denk hierbij aan:

Je maximale hypotheek valt hoger uit als je deze toelagen meeneemt! Bereken meteen hoeveel jij kan lenen.