Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Verhuisregeling

Wat is het?
En welke banken bieden dit aan?

Hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wat is een verhuisregeling?

Heb je een nieuw huis op het oog en wil je jouw huidige hypotheek met de gunstige rente en voorwaarden meenemen? Dat is bij de meeste hypotheken mogelijk volgens de zogenaamde verhuisregeling.

Hoe werkt het?

De hypotheekrente fluctueert constant. Een verhuisregeling biedt jou de mogelijkheid om de huidige hypotheek voort te zetten bij de nieuw aan te kopen woning. Indien je de gunstige rente in jouw huidige hypotheek voor een langere periode hebt vastgezet, dan kan het heel aantrekkelijk zijn om je hypotheek mee te nemen. Je kan echter alleen je hypotheek meenemen als je bij dezelfde geldverstrekker je nieuwe woning financiert als waar je de huidige hypotheek hebt afgesloten. Je bent echter niet verplicht om je hypotheek mee te nemen. Zijn de actuele rentetarieven en voorwaarden voordeliger dan die van je huidige hypotheek, dan kan het verstandiger zijn om je oude hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Verhuisregeling en duurdere woning

Ga je verhuizen naar een duurdere woning? Dan is de oude hypotheek niet voldoende om de nieuwe woning mee te financieren. In dat geval is het nodig een nieuwe hypotheek af te sluiten voor het hogere bedrag. Dit nieuwe deel kun je niet meefinancieren onder de voorwaarden van de bestaande hypotheek, hiervoor gelden de actuele rentetarieven en voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek moet dit verhoogde deel wel een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek zijn. De bestaande hypotheek mag wel zijn huidige hypotheekvorm behouden.

Voordelen verhuisregeling

De verhuisregeling biedt de volgende voordelen:
  • Je behoudt de basisrente van de oude hypotheek;
  • Je behoudt de voorwaarden van de oude hypotheek.

Algemene voorwaarden bij gebruik van de verhuisregeling

Er komen wel wat voorwaarden kijken wanneer je gebruik wil maken van de verhuisregeling. Zo zijn er een aantal algemene voorwaarden en kenmerken:
  • Je neemt alleen de basisrente mee. Dat betekent dat in de meeste gevallen jouw huidige kortingen en opslagen zullen vervallen;
  • Indien NHG niet mogelijk is op de nieuwe woning dan vervalt de NHG korting ook op jouw mee te nemen hypotheek;
  • Om jouw huidige rentetarieven mee te kunnen nemen, zal de rentevaste periode daarvan nog minimaal 1 jaar moeten lopen;
  • Bij een scheiding kan er maar één persoon gebruik maken van de verhuisregeling. De persoon die er geen gebruik van gaat maken dient schriftelijk afstand te nemen.

Aanvullende voorwaarden per geldverstrekker

Naast de algemene voorwaarden kunnen geldverstrekkers ook aanvullende voorwaarden stellen. Daarbij maken we onderscheidt tussen het gebruik van de verhuisregeling indien de huidige woning verkocht is en de huidige woning nog niet verkocht is. 

GeldverstrekkerHuidige woning is al overgedragen: Is de verhuisregeling mogelijk?AandachtspuntenHuidige woning is nog niet verkocht: wijzigen rente tijdens de overbruggingsperiode
ABN AMRO BudgetJa, alleen indien er binnen 3 maanden na aflossing van de huidige hypotheek een rente aanbod uitgebracht is.Niet van toepassing.Variabele rente.
ABN AMRO WoningJa, alleen indien er binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek een rente aanbod uitgebracht is.Niet van toepassing.Variabele rente.
AegonJa, binnen 12 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.De aanvraag voor het rente aanbod dient minimaal 1 maand voor het aflossen van de huidige woning gedaan worden. En de huidige woning dient definitief verkocht te zijn.Jouw huidige rente.
AllianzJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.De nieuwe (totale) lening mag niet hoger zijn dan €500.000.Overbruggingsrente
ArgentaJa, binnen 12 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Binnen 3 maanden na aflossing van de huidige hypotheek dient er een rente aanbod uitgebracht te zijn.1 jaars rente
ASN BankJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek dient het rente aanbod aangevraagd te zijn.Niet van toepassing.Overbruggingsrente
ASR DigithuisJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.1 jaars rente.
ASR WelthuisJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Variabele rente.
AttensJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
BijBouweJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
BLG WonenJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Overbruggingsrente.
BunqJa, binnen 3 maanden na aflossing van de huidige hypotheek dient het rente aanbod aangevraagd te zijn.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
Centraal Beheer AchmeaJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Overbruggingsrente.
FloriusJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Jouw huidige rente.
Hypotrust Comfort en Comfort ProfijtJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Marktrente.
Hypotrust Vrij LevenJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Actuele 1 jaars rente.
Hypotrust Elan PlusJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Variabele rente.
Hypotrust OKJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
Hypotrust Woon BewustJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Actuele 1 jaars rente.
INGJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Huidige woning dient in de verkoop te staan.Jouw huidige rente.
IQwoonJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Huidige woning dient in de verkoop te staan.Actuele 1 jaars rente.
Lloyds BankJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Variabele rente.
MeriusJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.De aanvraag voor het rente aanbod dient minimaal 1 maand voor het aflossen van de huidige hypotheek gedaan worden. En de huidige woning dient definitief verkocht te zijn.Overbruggingsrente.
MoneyouJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.De aanvraag voor het rente aanbod dient minimaal 1 maand voor het aflossen van de huidige hypotheek gedaan worden. En de huidige woning dient definitief verkocht te zijn.Nadere informatie volgt.
MuntJa, binnen 3 maanden na aflossing van de huidige hypotheek dient de aanvraag voor het rente aanbod gedaan te worden.Niet van toepassing.Variabele rente.
Nationale NederlandenJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
NIBC DirectJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Overbruggingsrente.
NIBC Direct ExtraJa, binnen 9 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Overbruggingsrente.
ObvionJa, binnen 3 maanden na aflossing van de huidige hypotheek dient het rente aanbod aangevraagd te zijn.Niet van toepassing.Verhuistarief.
Rabobank BasisJa, binnen 3 maanden na aflossing van de huidige hypotheek dient de getekende nieuwe hypotheekofferte bij Rabobank te zijn.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
Rabobank PlusJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek dient de getekende nieuwe hypotheekofferte bij Rabobank te zijn.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
RobuustJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
Syntrus AchmeaJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
TulpBinnen 3 maanden na aflossing van de huidige hypotheek dient het rente aanbod aangevraagd te zijn.Niet van toepassing.Overbruggingsrente
Venn HypothekenJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek dient er een definitief hypotheekaanbod uitgebracht te zijn.Niet van toepassing.Nadere informatie volgt.
VistaJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.De 1 jaars rente van jouw huidige rente lijst.
WoonnuJa, binnen 6 maanden na aflossing van de huidige hypotheek.Niet van toepassing.Actuele 1 jaars rente.

Wil jij gebruik maken van de verhuisregeling? Maak een gratis afspraak!

Wil jij jouw huidige hypotheek meenemen naar jouw nieuwe woning en wil je weten of dit mogelijk is? Maak dan hier een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs om een berekening te maken zodat je weet of de verhuisregeling ook in jouw situatie mogelijk is. Zo krijg je op voorhand al inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je wat je maximaal kunt lenen.

Plan gratis een oriëntatiegesprek