Vragen? Plan een gesprek in Met een hypotheekadviseur

Maximale hypotheek 2022


Binnen 1 minuut berekend met Hypotheek24.nl


Bereken je maximale hypotheek

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wat is je maximale hypotheek?

Je maximale hypotheek is het maximale bedrag dat je kunt lenen van de bank op basis van jouw inkomen, je arbeidscontract en je eventuele maandelijkse financiële verplichtingen. Uitgangspunt voor je inkomen is je bruto jaarinkomen. Daarnaast is het maximale leenbedrag voor een hypotheek ook afhankelijk van de waarde van de woning.

De maximale hypotheek die je kunt krijgen hangt af van een aantal zaken:

  • De hoogte van je bruto jaarinkomen
  • Of je samen met een partner koopt
  • Of je een vast of tijdelijk dienstverband hebt
  • Of je ZZP'er bent
  • Of je schulden hebt
  • De hoogte van de hypotheekrente.
  • De waarde van de woning die je wilt kopen.

Welke schulden tellen mee bij het bepalen van mijn maximale hypotheekbedrag?

Naast jouw inkomen en je arbeidscontract, wordt er ook gekeken naar je andere maandelijkse financiële verplichtingen bij het verkrijgen van een hypotheek. Dit noemen we secundaire verplichtingen en zijn voor jouw extra maandlasten. Deze extra maandlasten zijn bijvoorbeeld een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, je studieschuld bij DUO, alimentatieverplichtingen, roodstand, een aflopend krediet, een winkelkrediet of een onderhandse lening. 

Hoe wordt mijn maximale hypotheekbedrag bepaald?

Op basis van jouw financiële gegevens kun je je maximale hypotheek berekenen. Het is niet vanzelfsprekend dat je dan ook dit bedrag krijgt van de bank, want een hypotheek wordt alleen verstrekt voor de aankoop van een huis. De waarde van de woning is dan ook bepalend voor de berekening van een maximale hypotheek. Normaal gesproken is de maximale hypotheek die je kunt krijgen voor de aankoop van een woning 100% van de waarde van het huis. 

Voorbeeld: Op basis van jouw situatie kun je een hypotheek krijgen van € 225.000,- en je koopt een woning van € 200.000,- , dan is de maximale hypotheek 100% van € 200.000,- bedraagt dus € 200.000,- en niet € 225.000,-. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Wil je precies weten hoeveel je in jouw situatie kunt lenen, bereken je maximale hypotheek dan met de speciale tool op onze site of neem contact met ons op.

Bereken je maximale hypotheek 2022

De berekentool van Hypotheek24.nl geeft je een indicatie van wat je maximale leenbedrag in 2022 voor een hypotheek zou zijn. 

Tip: Maximaal lenen kan betekenen dat er per maand niet veel geld over blijft voor andere dingen als nieuwe kleren of uitjes. Bedenk goed wat je uit wilt geven aan je vaste lasten en hoeveel je over wilt houden.

Zelf afsluiten of met behulp van persoonlijke hypotheekadviseur

Na het berekenen van je maximale hypotheek met behulp van onze tool kan je op zoek naar de meest geschikte hypotheek voor jouw situatie. Vind de hypotheek die het beste bij jou en jouw voorkeuren past. Bij Hypotheek24.nl kun je direct online je hypotheek afsluiten, zelf of samen met jouw persoonlijke hypotheekadviseur. Wij lopen graag alles met je door. Vervolgens upload jij alle benodigde documenten en wij regelen de rest. Weet je nog niet wat je wilt, dan kun je op Hypotheek24.nl eenvoudig zoeken naar een hypotheek en een gratis en vrijblijvende belafspraak aanvragen.

Gratis belafspraak

Heb je interesse om je hypotheek via ons af te sluiten, maar wil je graag eerst een half uur vrijblijvend telefonisch sparren met een van onze hypotheekcoaches? Plan dan nu online een gratis belafspraak in en kom erachter of je het huis dat je op het oog hebt kunt kopen en welke hypotheek het beste bij je past. Vervolgens kan je ervoor kiezen of je je hypotheek afsluit met een hypotheekadvies van Hypotheek24.nl of dat je het zelf regelt.