Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 21:00)

Min-Max Contract


Ik heb een min-max contract. Kan ik dan wel een hypotheek krijgen?
Plan een gratis afspraak
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Wat is een Min-Max contract?

Een min-max contract is een flexibel contract, net als een nulurencontract. In het contract wordt afgesproken dat je elke week een minimaal aantal uren draait ("min") en dat je deze gegarandeerd krijgt uitbetaald. Als er meer werk beschikbaar is, kan je meer werken tot het aantal uren dat je maximaal hebt afgesproken ("max"). Wat kun jij maximaal lenen voor je hypotheek met een min-max contract?

Welk inkomen mag je meenemen bij een min-max contract?

Bij een min-max contract wordt je inkomen dat je mag meenemen opgebouwd uit de volgende bestanddelen:

  • Je vaste basissalaris. Dit is je minimale aantal uren keer je uurloon;
  • Je vakantiegeld uitbetaald over de vaste uren;
  • Overwerk: alle uren die je daadwerkelijk meer hebt gewerkt dan het minimale aantal uren in de afgelopen 12 maanden mogen ingevuld worden bij overwerk; 
  • Eventueel vaste eindejaarsuitkering of een vaste 13e maand. 

Het is van belang dat je werkgever de werkgeversverklaring ook op bovenstaande wijze invult. Bij een min-max contract komt de werkgeversverklaring vaak dus niet overeen met je laatste salarisstrook, maar wel met je arbeidsovereenkomst. 

Mag het overwerk volledig worden meegenomen?

Dit verschilt per geldverstrekker. Conform de regels van NHG mag je alle uren die je de afgelopen 12 maanden meer hebt gewerkt dan je minimale aantal uren meenemen als inkomen. Sommige geldverstrekkers zijn hierin strenger dan NHG. Bekijk hier welke regels de geldverstrekkers hanteren.    

Welke stukken moet ik aanleveren bij een min-max contract?

In het geval van een min-max contract moet je vaak net wat meer stukken aanleveren dan bij een normaal contract. We hebben de volgende documenten nodig:

  • Ingevulde werkgeversverklaring (ingevuld volgens bovenstaande regels);
  • Kopie arbeidsovereenkomst;
  • Laatste 12 salarisstroken.

De geldverstrekker kan alleen het daadwerkelijk extra verdiende inkomen meenemen. Werk je minder dan 12 maanden bij je huidige werkgever? Upload in je persoonlijke dossier dan alleen de salarisstroken van de maanden dat je bij je huidige werkgever werkte.

Wat als ik een nul uren contract hebt?

Bij een nul uren contract heb je geen minimaal gegarandeerd salaris. Dit betekent dat we helaas niet met je huidige inkomen kunnen rekenen, maar met je gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar. Om dit inkomen aan te tonen, zul je extra de jaaropgaves van de afgelopen 3 jaar moeten uploaden. Let op: als je huidige inkomen van de werkgeversverklaring lager is dan je gemiddelde inkomen, moet je rekenen met het laagste van de twee inkomens. 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Bij Hypotheek24.nl kun je heel makkelijk jouw hypotheek berekenen. Je kunt hier ook je bruto jaarinkomen berekenen inclusief overwerk.

Wil je snel zekerheid over jouw hypotheek? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze hypotheekadviseurs.

Bereken nu jouw maximale hypotheek