Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Hoe bereken je de woningwaarde?

Lees het hier
op Hypotheek24.nl

Maximale hypotheek berekenen
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 7000 tevreden
klanten!

Hoe bereken je de woningwaarde?

Wil je graag weten wat de waarde is van een specifieke woning om een beter beeld te krijgen van de vraagprijs? Er zijn verschillende manieren om de woningwaarde te berekenen.

WOZ waarde

De WOZ waarde geeft een goede indicatie van de waarde van een woning. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken en wordt door de overheid gebruikt om de hoogte van verschillende belastingen en heffingen te bepalen. De WOZ wordt door de gemeente bepaald op basis van:

  • Ligging van de woning
  • Gegevens over de inhoud van de woning
  • Gegevens over de oppervlakte van de woning

Ben je geïnteresseerd in een specifieke woning? Vraag dan de WOZ waarde op bij de gemeente.

Opvragen woningrapport Kadaster

Bij het Kadaster kan je een uitgebreid rapport opvragen van de woningwaarde om erachter te komen of de vraagprijs reëel is. In dit rapport staan gegevens over de registratie in het Kadaster, waaronder:

  • Plaats van de woning
  • Grootte en grenzen van het perceel

Daarnaast bevat het woningrapport aanvullende vastgoedinformatie zoals gemeentelijke informatie over het bouwjaar, het oppervlak, de inhoud en energielabel. Bij oudere huizen kan het voorkomen dat niet alle informatie beschikbaar is.

Taxeren door een onafhankelijk taxateur

Wanneer je daadwerkelijk je hypotheek gaat aanvragen heb je in de meeste gevallen een taxatierapport nodig van een onafhankelijk taxateur. Er zijn twee soorten taxaties.
Gevalideerde taxatie
Een taxatierapport is in de meeste gevallen verplicht als je je huis wilt verkopen of als je een huis gaat kopen. Dit wordt een gevalideerde taxatie genoemd en deze heb je dan nodig voor de hypotheekaanvraag.
Ongevalideerde taxatie
Ook als je je huis gaat verzekeren heb je een taxatierapport nodig zodat je weet voor welk bedrag je je huis moet verzekeren. Dit heet een ongevalideerde taxatie. Deze kan je gebruiken voor de vaststelling van de waarde van je huis, als je bijvoorbeeld bezwaar wilt aantekenen tegen de WOZ-waarde of in andere gevallen.

Taxatieservice van Hypotheek24.nl

Met de taxatieservice van Hypotheek24.nl wordt de woning getaxeerd door een erkend taxateur.

Voordelen van de Hypotheek24.nl taxatieservice

  • Snel; Binnen vijf werkdagen ben je in het bezit van het taxatierapport.
  • Gegarandeerde acceptatie bij zowel NHG als alle geldverstrekkers.
  • Betaling gaat middels te ontvangen factuur of via de notaris.
  • Het versnelt je hypotheekaanvraag.

Taxatie met TU of NWWI validatie kost 400 euro. In combinatie met een bouwkundige keuring betaal je 800 euro. Lees hier meer over de taxatieservice van Hypotheek24.nl.