Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Nu geopend (tot 17:00)

Oversluiten van je Finqus hypotheek

Sluit eenvoudig en online je Finqus hypotheek over.

Plan een gratis afspraak

Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Goed nieuws voor mensen met een Finqus hypotheek! Vanaf 1 april kunnen woningeigenaren met een Finqus hypotheek hun hypotheek boetevrij aflossen. Nu de hypotheekrente historisch laag is, biedt dit mooie kansen. Heb jij een Finqus hypotheek en wil je weten wat dit voor jou betekent? Hypotheek24 beantwoordt jouw vragen.

Wat is een Finqus hypotheek?

Finqus hypotheken zijn hypotheken die in het verleden zijn afgesloten bij de DSB Bank. Doordat de DSB Bank in 2009 failliet is gegaan, wordt het beheer van deze hypotheken nu door Finqus uitgevoerd. Finqus heeft besloten dat woningeigenaren met een Finqus-hypotheek vanaf 1 april boetevrij mogen aflossen. De reden hiervoor is volgens Finqus dat in de hypotheekvoorwaarden van veel klanten staat dat zij na tien jaar boetevrij mogen aflossen. Inmiddels is de DSB Bank al meer dan tien jaar failliet. Er is nu besloten dat álle klanten boetevrij mogen aflossen.

Wat is de connectie tussen Finqus en de DSB Bank precies?

Vanaf juni 2016 gebruikt de DSB Bank de handelsnaam Finqus. Vanaf 1 januari 2018 beheert  Finqus de hypotheken en leningen die destijds zijn afgesloten bij de DSB Bank. Dit gaat momenteel nog om zo’n 18.000 hypotheken. Finqus biedt geen nieuwe leningen of hypotheken aan. 


In het verleden is de DSB bank meerdere keren in opspraak geweest. Zo verstrekte de bank bijvoorbeeld veel te hoge hypotheken waardoor veel woningen onder water kwamen te staan. Ter illustratie: de meeste hypotheken die in die tijd werden afgesloten hadden een waarde van maximaal 125% van de executiewaarde. Bij de oude DSB hypotheken lag deze waarde gemiddeld op 146%. Daarnaast gingen veel mensen hun hypotheek aan omdat er voor de eerste maanden een heel gunstig aflossingsbedrag was afgesproken. Hierbij realiseerden zij zich niet dat het maandelijkse aflossingsbedrag na verloop van tijd flink steeg en onderaan de streep behoorlijk prijzig uit kwam. 


Dit soort praktijken zorgden ervoor dat de DSB Bank meerdere keren op de vingers werd getikt door de AFM en flinke boetes ontving. Uiteindelijk bleek de situatie onhoudbaar en ging de bank in oktober 2009 failliet. Veel van de klanten bleven achter met een peperdure hypotheekrente en oversluitkosten. 

Wat zijn de voordelen van het oversluiten van mijn Finqus hypotheek?

De hypotheekrentes zijn op het moment historisch laag. De voorwaarden van de Finqus hypotheken zijn in veel gevallen verre van gunstig. Deze combinatie zorgt er voor dat het voor veel woningeigenaren met een Finqus hypotheek financieel voordelig is om hun hypotheek over te sluiten. 


Tot op heden was dit niet het geval doordat er boetes in rekening werden gebracht wanneer je jouw hypotheek vervroegd of versneld wilde aflossen of wanneer je jouw hypotheek wilde oversluiten. Vanaf 1 april is het echter om je Finqus hypotheek mogelijk boetevrij af te lossen waardoor het oversluiten van je Finqus hypotheek een stuk eenvoudiger én aantrekkelijker is. 


Het komt in het kort dus hier op neer:

  • De hypotheekrente is extreem laag dus oversluiten levert vaak financieel voordeel op

  • De voorwaarden van een Finqus hypotheek zijn in veel gevallen ongunstig

Hypotheek24 en het oversluiten van mijn Finqus hypotheek

Ben je bang dat het oversluiten van je hypotheek in tijden van quarantaine niet mogelijk is? Maak je geen zorgen! Bij Hypotheek24 hebben we jarenlange ervaring met hypotheekbemiddeling op afstand. Dit betekent dat we je ook nu zonder moeite en mét veel plezier van dienst zijn.


Het oversluiten van je hypotheek kun je bij steeds meer hypotheekverstrekkers volledig digitaal regelen. Ons team van hypotheekcoaches en -adviseurs staat iedere dag klaar om je hierbij te helpen. Zo is het online oversluiten van je hypotheek een fluitje van een cent.


Let op: bij het oversluiten van de hypotheek zal de nieuwe geldverstrekker gaan kijken naar de huidige waarde van je woning en de hoogte én bestendigheid van je inkomen. Ga je binnen 10 jaar met pensioen? Dan wordt hier ook naar gekeken. Via onze website kan je makkelijk een berekening maken hoeveel je kan lenen op basis jouw inkomen. 

Wat zijn de kosten van het online oversluiten van mijn Finqus hypotheek?

Hypotheek24 is niet alleen de ideale manier om jouw hypotheek op afstand te regelen: je bent bij ons ook nog eens een stuk goedkoper uit. Zo bespaar je dubbel!


Je regelt bij Hypotheek24 al een hypotheek voor 1000 euro (zonder advies) of 1750 euro (mét advies). Daarmee zijn we ruim 1000 euro goedkoper dan de meeste hypotheekadviseurs. We vinden het belangrijk dat jij niet te veel betaalt én dat je precies weet waar jouw kostenplaatje uit bestaat. Daarom hebben we de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. 


Naast de kosten die je aan Hypotheek24.nl betaalt, heb je ook te maken met kosten voor de notaris en een eventuele taxatie van je woning. Op de notaris valt vaak flink te besparen. We raden je aan om daarom de verschillende notaristarieven te vergelijken via DeGoedkoopsteNotaris.nl. Wil je een taxatierapport aanvragen? Dat kan ook makkelijk en snel via Hypotheek24.nl. Klik hier voor meer informatie. 

Online hypotheek oversluiten 

Het oversluiten van je hypotheek kan eenvoudig online via Hypotheek24.nl. Je kan ons gemakkelijk bereiken. Heb je vragen of wil je direct weten of je jouw hypotheek kunt oversluiten? Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.