Vragen? Bel ons: 020 26 11 666 Open ma t/m do 9:00 - 21:00, vr tot 17:00 of mail ons op info@hypotheek24.nl

Welke verzekeringen heb je nodig bij je koophuis?

Regel het ook bij Hypotheek24.nl

Bereken je hypotheek
Gratis kennismakingsgesprek
Meer dan 10000 tevreden
klanten!

Welke verzekeringen zijn verplicht bij je koophuis?

Bij de koop van een woning ben je verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten. Daarnaast zijn er ook verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel heel verstandig zijn om af te sluiten. Hieronder nemen we alle verzekeringen met je door. Via Hypotheek24.nl kun je heel gemakkelijk al deze verzekeringen afsluiten.

Verplichte verzekeringen:

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je huis. Mocht je woning door storm, wateroverlast of brand worden beschadigd dan krijg je met deze verzekering een vergoeding voor de financiële schade.
Het bedrag dat je verzekert is gebaseerd op de herbouwwaarde van de woning. Zoals de naam al aangeeft is dit het bedrag wat het zou kosten om een vergelijkbare woning te bouwen. 

Overlijdensrisicoverzekering

Het verschilt per hypotheekverstrekker of een overlijdensrisicoverzekering (ORV) verplicht is. Naast het feit of een overlijdensrisicoverzekering verplicht is, is het bij deze verzekering altijd verstandig om te kijken of je deze niet alsnog wilt afsluiten. Als je een hypotheek afsluit op 2 volledige inkomens, kan het vaak verstandig zijn om deze polis af te sluiten. 

Niet verplicht, wel handig

Woonlastenverzekering

Wil je er zeker van zijn dat je ook in de toekomst je maandelijkse hypotheeklasten kan betalen mocht je financiële situatie veranderen? Kies dan voor het afsluiten van een woonlastenverzekering (WLV) bij je hypotheek. Deze verzekering beschermt je in het geval van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. 

Inboedelverzekering

Wil je graag dat jouw inboedel verzekerd is tegen bijvoorbeeld diefstal, brand of waterschade? Met een inboedelverzekering verzeker je al je spullen in je huis die je kunt oppakken en meenemen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade door jou veroorzaakt bij anderen en/of hun bezittingen. Stel, je morst bij vrienden per ongeluk drinken op de lichte stoffen bank, dan zorgt de aansprakelijkheidsverzekering dat je gedekt bent voor de kosten van het reinigen van de bank. 

Rechtsbijstandverzekering

Als je een huis koopt is het raadzaam om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd van juridische hulp als je een conflict krijgt, zo ook bij conflicten die kunnen ontstaan omtrent je huis. 

Sluit je verzekeringen ook af bij Hypotheek24.nl

Ben je bezig met je hypotheekaanvraag en wil je dat je nieuwe woning en de inboedel goed verzekerd is? Regel het ook via Hypotheek24.nl. Wij sluiten de verzekering(en) voor jou. Bespreek de mogelijkheden met je hypotheekcoach en ontvang gratis een offerte.